Workshop: Bloem vilten


Tijdens deze workshop maak je kleurrijke bloemen van vilt. Laat je inspireren door de kleurige, zachte merinowol die je gaat vervilten met de natvilttechniek. De bloemen kan je als decoratie in een schaal op tafel leggen of bijvoorbeeld als corsage gebruiken.

Vilten is een lang geleden ontdekt ambacht. Vilten is het samengaan van losse wol tot een geheel. Als je wilt natvilten gebruik je water, zeep en beweging om er voor te zorgen dat de vezels van de wol gaan samenklitten. Door het water gaan de schubben van de wolvezels open staan en door de beweging zorg je er voor dat de schubben in elkaar haken. Tijdens het natvilten gebruiken we een alkalische zeep, bijvoorbeeld olijfzeep. Deze helpt bij het vervilten van de wol en door de zeep kunnen je handen makkelijk over het werkstuk glijden. Door het in elkaar haken van de wol zal het werkstuk krimpen. Dit is meestal rond de 30%.Het proces bestaat, kort gezegd, uit wrijving met wol, heet water en zeep.

De workshop wordt gegeven door Dette Boiten

Deze activiteit wordt georganiseerd door de EigenWijze Vrouwen Hoogeveen. Een ontmoetingsgroep voor alleenstaande vrouwen uit Hoogeveen en omgeving. Deelname is gratis. Inschrijven kan via de website www.eigenwijzevrouwenhoogeveen.nl. Er is plek voor max. 8 deelnemers.
Vrijdag
12 juli
2019